GİZLİLİK POLİTİKASI

11 Temmuz tarihli ve 34/2002 sayılı Bilgi Toplumu Hizmetleri ve Elektronik Ticaret Kanunu’nun 10. maddesi uyarınca, aşağıdaki bilgilere dikkatinizi çekeriz:
1. Guzman Global Hammadde Ticaret Limited Sirketi (bundan böyle “GGHT” olarak anılacaktır) Küçük Bakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. Flora Residence No.1/315, Ataşehir/İstanbul adresinde mukim ve Kozyatağı VD-4120460510 vergi numaralı https://www.guzmanglobal.com/tr (bundan böyle “İnternet sitesi” olarak anılacaktır) internet sitesinin kötüye kullanılmasından, yönetiminden ve performansından sorumludur.
2. İnternet sitesi aracılığıyla sitede gezinerek, iletişim formlarıyla, e-posta yoluyla veya telefonla toplanan ya da kendi isteğinizle bizim kullanımımıza sunduğunuz veriler, yukarıda bilgileri verilen veri sorumlusu tarafından toplanacak ve işlem görecektir:

Posta Adresi: Küçük Bakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. Flora Residence No.1/315, Ataşehir/İstanbul
Telefon: +90 216 575 85 49
E-posta Adresi: dpo@guzmanglobal.com
Herhangi bir nedenle, kişisel verilerinizin veya gizliliğinizin işlenmesiyle ilgili herhangi bir sorunuz hakkında bizimle iletişime geçmek isterseniz, bunu yukarıda belirtilen yollardan herhangi birini kullanarak yapabilirsiniz.

3. Yapı, tasarım ve unsurların sunum tarzı (grafik, resimler, logo tipi dosyaları, renklerin kombinasyonu ve hassas koruma gerektiren tüm unsurlar) GGHT’ye ait fikri mülkiyet hakları ile korunmaktadır. Yeniden üretilmesi, çoğaltılması, değiştirilmesi, dağıtımı, halka açılması, kullanıcıların erişimine açılması ve genel olarak, önceki paragrafta belirtilen unsurların kısmen veya tamamen herhangi bir şekilde kötüye kullanılması yasaktır.
4. Ayrıca, GGHT, internet sitesinin koşullarının, yapılandırmasının ve içeriğinin herhangi bir zamanda ve önceden haber vermeksizin değiştirilebilir olduğunu bildirir.
5. GGHT grubuna ait tüzel kişiliklerin ayırt edici işaretlerinden (markalar, ticari isimler, vb.), açık yazılı izin dışında, herhangi birinin kullanılması veya işlenmesi yasaktır.
6. GGHT‘nin önceden açık yazılı rızası olmadan başka bir internet adresinden internet sitesine herhangi bir bağlantı kurmak yasaktır.
7. GGHT Gizlilik Bildirimi, GGHT internet sitelerimiz, yazılımlarımız veya sosyal medya hesaplarımız ve diğer çevrimiçi ya da çevrimdışı kanallar ile toplanan ya da iletilen Kişisel Veriler dahil olmak üzere GGHT tarafından işlem görmüş bütün verileri kapsamaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
GGHT, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin diğer mevzuat hükümleri doğrultusunda veri sorumlusu sıfatıyla hareket etmektedir. Bu kapsamda kişisel veriler yalnızca GGHT yönetim ofisi kapsamındaki hizmetleri ve her türlü gizlilik güvenlik prosedürünü uygulamaya yetkili GGHT personeli, gizlilik güvenlik yetki matrislerinde adı geçen personel ve GGHT’nin veri sahiplerini bilgilendirme şartını sağlayarak bu hususta yetki verdiği gerçek/tüzel kişiler tarafından işleme tabi tutulur. Detaylar için lütfen “Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası” linkini tıklayınız
İnternet Sitesi, kişisel verilerin korunmasına ilişkin 11 Temmuz tarihli ve 34/2002 sayılı Bilgi Toplumu Hizmetleri ve Elektronik Ticaret Kanunu ve özellikle gerçek kişilerin kişisel verilerinin işlenmesi ve bu verilerin serbest dolaşımıyla ilgili olan 27 April 2016 tarihli ve 2016/679 sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konsey Tüzüğü (AB) ve 698 sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanunu ile uyumludur.
GGHT, işbu Gizlilik Politikası’nı istediği zaman değiştirme veya uyarlama hakkını saklı tutar. Bu nedenle, İnternet sitesine her giriş yaptığınızda bu Politika’yı yeniden gözden geçirmenizi öneririz.
ELEKTRONİK İLETİLER
Elektronik iletiler ile ilgili olarak bizimle iletişim kurmanız sırasında ve diğer her türlü GGHT mecrasında vermiş olduğunuz iletişim izinleri çerçevesinde iletişim bilgileriniz üzerinden GGHT ve iş ortakları tarafından sunulan hizmetlerinin tanıtımı, yeni ürün ve hizmetler hakkında bilgiler, mevzuat duyuruları ve ilgi çekici bulacağınız diğer konular hakkında elektronik iletiler almayı kabul etmiş olursunuz. Bu kapsamda tarafınıza gönderilen iletilerin bir veya birden fazla iletişim kanalı üzerinden iletiminin durdurulması talebinizi GGHT’ye iletebilirsiniz.
LOG VERİLERİ, ÇEREZLER (COOKIES) VE WEB İŞARETÇİLERİ
Cookie’ler çeşitli verileri toplayan laptop, pc ve mobil cihazınızda bulunabilecek program parçacıklarıdır. Çerezler genellikle text dosyalardır.
Bu programlar sayesinde aşağıdaki veriler toplanabilir:
• Internet Protokolu (IP) adresi
• Siteye bağlandığınız bilgisayarın domain adı
• Bağlandığınız tarih, saat ve sitede geçirdiğiniz süre
• Bilgisayarınız hakkındaki bilgiler, tarayıcınızın markası, işletim sisteminiz, java desteği, flash versiyonu, ekran çözünürlüğünüz ve bağlantı hızınız gibi bilgiler
• Firmamız sitesinden istek yapılırken bağlanan bilgisayardaki sayfa bilgileri
• Firmamız sitesinde transfer edilen verinin byte olarak miktarı
• İz bırakan çerezlerin içerikleri
GGHT web siteleri online aktivitelerinizi güvenli kılmak ve site performansını arttırmak için, geçici oturum çerezleri kullanır.
• Yazılımlarımız ve self-service uygulamalarımız (UYGULAMALAR) için gerekli olan Login zamanı, Kullanıcı Adı, Kullanıcı ID gibi alanlar
• UYGULAMALAR üzerinde Kullanıcının son istek yaptığı url bilgisi
• Tarayıcınıza ait dil bilgisi
Ayrıntılar için Çerez (Cookie) Bildirimi linkini tıklayınız.

VERİ İŞLEME FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ HAKLARINIZ NELERDİR?

İnternet sitesinin bir kullanıcısı olarak, GGHT’de sizi ilgilendiren kişisel bilgileri kullanıp kullanmadığımıza dair onay alma hakkınız vardır.

Ayrıca, kişisel verilerinize erişme, yanlış verilerin düzeltilmesini talep etme veya bunun yanı sıra, verilerin toplandığı amaçlar için artık gerekli olmadığında silinmesini talep etme hakkınız vardır.

Bazı durumlarda, verilerinizin işlenmesiyle ilgili kısıtlama talep edebilirsiniz. Bu halde verilerinizi yalnızca taleplerin yerine getirilmesi veya savunulması için saklarız.

Bazı durumlarda ve kişisel durumunuzla ilgili nedenlerden dolayı, verilerinizin işlenmesine itiraz edebilirsiniz. GGHT, meşru sebepler veya olası taleplerin yerine getirilmesi veya savunulması dışında verileri işlemeyi durduracaktır.
Ek olarak, veri taşınabilirliği hakkını kullanabileceğiniz gibi, kaldırılmasından önce rızaya dayalı olan yönetimin hukukiliğini etkilemeksizin, herhangi bir zamanda verilen rızanın geri çekilmesi hakkını da kullanabilirsiniz.
Herhangi bir hakkınızı kullanmak isterseniz, dpo@guzmanglobal.com elektronik posta adresine veya GGHT, Küçük Bakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. Flora Residence No.1/315, Ataşehir/İstanbul olan posta adresimize yazılı bir bildirim göndererek bizimle iletişime geçebilirsiniz. Haklarınızdan herhangi birini kullanma talebine resmi kimliğinizin (Ulusal Kimlik Kartı, ehliyet veya pasaport) bir kopyası eşlik etmelidir.

Son olarak, kişisel verilerinizin işlenmesinden kaynaklanan herhangi bir itiraz için yetkili olan Kişisel Verileri Koruma Kurumu ve diğer kamu örgütleri ile iletişim kurmanızı tavsiye ederiz.

İNTERNET SİTESİNDEN HANGİ BİLGİLERİ TOPLUYORUZ?

Gezinme ve İnternet sitesinin kullanımında saklanan veriler
İnternet sitesinde gezinmenin basit nedeni olarak, GGHT, aşağıda belirtilen bilgileri toplayacaktır:
– IP adresi
– Gezginin sürümü
– İşletim sistemi
– İnternet sitesini ziyaret ya da gezinme süresi

Bu tür bilgiler Google Analytics aracılığıyla saklanabilir, bu verileri toplayıp işlediği için sizi Google’ın Gizlilik Politikası’na yönlendiriyoruz: http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Yönettiğimiz bilgiler belirli bir kullanıcıyla ilgili değildir ve istatistiksel analizler yapmak, İnternet sitesinde, ürünlerimizde ve/veya hizmetlerimizde iyileştirmeler yapmak amacıyla veritabanımızda saklanır ve iş stratejimizi geliştirmemize yardımcı olur.

Ancak, bu İnternet sitesinde hangi çerezleri kullandığımızı öğrenmek için bu üzerinden Çerez Politikamız’a giriş yapabileceğinizi unutmayınız.

İletişim Formunda Sağlanan Veriler
İnternet sitesinde, İnternet sitesi üzerinden bir mesaj göndermek için çeşitli alanları doldurmanın gerekli olduğu, İletişim başlıklı bir bölüm bulunmaktadır. Bu bölüme kaydolmak için, GGHT’nin bu yollarla gönderilen isteği veya sorguyu yönetebilmesi amacıyla Kullanıcı’nın kendisini tanımlaması ve belirli kişisel bilgiler sağlaması gerekir. Kullanıcının “zorunlu” olarak belirtilen bölümleri tamamlamaması durumunda mesaj gönderilemez.
Bu tür kişisel veriler, söz konusu bilgileri yalnızca bu formda gönderilen sorguyu veya talebi yanıtlamak amacıyla kaydedecek olan GGHT‘nin veri tabanına dahil edilecektir. Hiçbir durumda, söz konusu iletişim formu bilgilendirmeler gönderemez ve bu amaçla gönderilen diğer bilgiler işleme alınmaz, derhal silinir. İnternette bu verileri göndermek için olan resmi kanalları bulabilirsiniz.

Bu tür verilerin işlenmesinin yasal temeli, yukarıda belirtilen İnternet sitesi formu aracılığıyla GGHT ile temasa geçen kullanıcının rızasıdır.

Bu yollarla tarafımıza sunulan kişisel veriler, GGHT grubundaki diğer şirketlerle yalnızca sorgunun onlara yönlendirildiği veya onlarla ilgili olduğu durumlarda paylaşılabilir. Bunun dışında, GGHT’nin İnternet sitesinde kayıtlı olan kullanıcıların verilerini doğrudan ve özel olarak yukarıda belirtilen sebeple yönetmesi halinde paylaşılabilir.

Uluslararası transferler çıkarılan verilerle yapılmayacaktır.
VERİLERİNİZİN KULLANIM AMAÇLARI
Firmamıza ait internet sitesini ziyaretiniz sırasında otomatik olan veya olmayan yöntemlerle kaydettiğimiz ve iletişim formu, e-posta ve diğer elektronik işlemlerle bizimle paylaştığınız kişisel verileriniz, öncelikle taleplerinizin yerine getirilmesini sağlamak ve daha sonra ise size daha iyi hizmet sunmak amacıyla kullanılacaktır. Genel olarak kullanım amaçları aşağıdaki gibidir:
• Tarafınızla iletişime geçmek
• Şifre, kullanıcı adı sağlamak da dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere online hesabınız ile ilgili işlemler yaparak site ya da self-service erişiminizi sağlamak.
• Tarafınızdan gelen bir soruyu yanıtlamak
• Yasal değişiklik ve önemli bilgilendirmeleri yapmak
• Sitemizin yönetimini sağlamak
• Hizmet kalitemizi yükseltmek
Tarafımızca yukarıdaki amaçlarla toplanmasını istemediğiniz verilerinizi lütfen paylaşmayınız. Bu bilgileri sağlamadığınız durumda sizinle iletişimde olamayacağımızı, diğer taraftan bu siteyi ziyaretiniz ile çerezler vasıtası ile bazı verilerinizin toplanabileceğini unutmayınız.

VERİ GÜVENLİĞİ

GGHT bilgilerinizin gizliliğinin korunmasına önem vermektedir. Verilerinize, izinsiz erişim ve kullanımı engellemek için sektör standartlarına uygun önlemler almaktayız. İnternet üzerindeki bilgi alışverişleri genel anlamda çok güvenli değildir. Bu nedenle web sitelerimiz ve online sistemlerimiz üzerinden bilgi alışverişlerinizde kullanıcı olarak gerekli özeni göstermenizi tavsiye ederiz. Bu özeni göstermediğiniz taktirde, GGHT size site içindeki iletişiminizin, kişisel ve diğer bilgilerinizin güvenliğine ilişkin veya 3. kişiler tarafından bilgilerinizin ele geçirilmesine karşı teminat veremez.

Söz konusu bilgiler GGHT’ye ulaştığında, bu bilgiler güvenlik ve gizlilik standartlarımıza uygun olarak korunmaktadır.

Verileriniz, yukarıda sayılan amaçlarla ve ancak iş sürecimizin ihtiyaçları veya yasal zorunluluklar için gerekli oldukları sürece saklanmaktadır.

VERİ AKTARIMLARI

Hakkınızda topladığımız kişisel bilgileri, internet servisi sağlayıcılarının, hosting şirketlerinin, e-posta tedarikçilerinin, domain sağlayıcılarının (Örneğin: Microsoft 365 gibi) hizmetlerini kullanmamız nedeniyle, bu bilgileri topladığımız ülkeden başka ülkelere aktarabiliriz. Bu ülkelerde uygulanan verilerin korunmasına ilişkin mevzuatlar, Türkiye’de uygulanan mevzuattan farklı olabilir.
Kişisel bilgileriniz, başka ülkelere aktarma sırasında işbu Gizlilik Politikasında açıklandığı üzere yürürlükteki yasaya uygun olarak korunacaktır.